Anyaközpontok, női közösségi terek Magyarországon / Mother Centers Hungary

Anyaközpontok, női közösségi terek Magyarországon
Mother Centers in Hungary


Az anyaközpontok olyan közösségi házak, helyek, melyek nők, anyák és gyerekeik számára kínálnak programokat, lehetőséget, teret játékra, tanulásra, pihenésre, közös és egyéni tevékenységekre.

Ezek a közösségi terek egymástól nagyon különbözőek lehetnek a helyi adottságoktól függően, de az mindannyiukban közös, hogy védett, barátságos környezetet kínálnak a betérők számára és szervezésük alulról felfelé történik, a helyi nők, anyák részvételével. Ennek fényében anyaközpontnak tekintjük azokat a tereket amik állandó, vagy időszakos nyitva tartással, de helyi nők és anyák által koordinált, felügyelt és működtetett terek, és nem tekintjük anyaközpontoknak pl. azokat a művelődési központokat, melyek felülről lefelé szerveződnek, nem női, anyai közösségek szervezik és működtetik.

Magyarországon az egyes településeken számtalan kismama klub, női közösség működik és igyekszik segíteni a helyi nők, anyák mindennapjait. A honlap célja, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy egyre több ilyen helyi női közösség kapcsolódjon egymáshoz, tekintse magát anyaközpontnak és a más országokban már jól működő Anyaközpont Hálózatba szerveződjön a nők, anyák és ezen keresztül a családok mindennapjainak hatékony segítése érdekében.

2011. május 24., kedd

A család is hivatás - a miskolci anyaközpont által rendezett konferencia összefoglalója

A Holdam Egyesület 2011. május 5-én konferenciát szervezett Miskolcon a Miskolci Egyetem Szociológia Tanszékével közösen, "Család és hivatás" címmel.

Röviden összefoglalva úgy értékeljük az eseményt, hogy nagyon jó, hogy magas számban érkeztek helyben élő anyukák a rendezvényre, s élőben találkozhattak , beszélgethettek sok értékes szakemberrel, akiknek a nézeteit többnyire csak a televízióból és a sajtóból hallhatják.

Örülünk annak is, hogy kisgyermekkel is felkerekedtek, és végighallgatták az előadásokat, míg a picik a játszóházban foglalatoskodtak.

És persze az sem utolsó, hogy már helyben is vannak olyan cégek, akik bemutatkoztak és vállalkoztak, hogy a családbarát szemlélet mellett teszik le a voksot...

Örömmel adunk hírt, hogy a konferencia folytatásaként "Család és hivatás" klubot indítunk havi rendszerességgel Miskolcon, a Holdam udvarban.

A kiscsoportos foglalkozás első időpontja: 2011. június 15. (szerda) 16.00-18.00


Várjuk azok jelentkezését, akik a coaching eszközeivel, közösségben szeretnék fejleszteni magukat a család és hivatás egybehangolásán!

Üdvözlettel,
a Holdam Egyesület tagjai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése